Νέα Σμύρνη: Η πιο εναλλακτική περιοχή των Νοτίων Προαστίων | Ellika Real Estate Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα Σμύρνη: Η πιο εναλλακτική περιοχή των Νοτίων Προαστίων | Ellika Real Estate

  • Δημήτρης Μέξας - Real estate agent - Athens South Suburbs | 07/07/2023 | 5 λεπτά
Νέα Σμύρνη

Εξαιρετικά τοποθετημένη, ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και την παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας, η Νέα Σμύρνη θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί μια γειτονιά των βορείων προαστίων στα νότια.
Αποτελεί μια απ’ τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας για να ζει κάποιος, με όλα τα σημεία της να σφύζουν από ζωντάνια και έναν αέρα ανανέωσης να πνέει συνεχώς, αφού ολοένα και περισσότερα νέα στέκια ξεπηδούν καθημερινά.

Πως πάω στην Νέα Σμύρνη;

Η πρόσβαση είναι εύκολη, με το τραμ να σταθμεύει ακριβώς στο κέντρο της. Μια πόλη εξαιρετικά «φιλική» για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, παρέχει τη δυνατότητα των πολλαπλών επιλογών. Καθένας μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, με φόντο το πράσινο και τους εξωτικούς φοίνικες ή να περπατήσει και να κάνει τη βόλτα του στα άπειρα μαγαζιά της. Ή ακόμα μπορεί απλώς να επιλέξει να καθίσει σε ένα απ’ τα παγκάκια της και να απολαύσει τη θέα ή να διαβάσει το βιβλίο του ανενόχλητος.

Τι μπορώ να κάνω στην περιοχή;

Ξεκινώντας απ’ την κεντρική πλατεία, το σήμα κατατεθέν της Νέας Σμύρνης, μια πλατεία που «χωράει όλο τον κόσμο», πεζοδρομημένη και με πολύ πράσινο, υπάρχουν καταστήματα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Μικρά ή μεγάλα cafe, ιστορικά, αλλά και υπερσύγχρονα ή και πιο γραφικά, εστιατόρια με απίθανες γεύσεις, μπαράκια που συγκεντρώνουν τη νεολαία ή μποέμ στέκια για τους πιο «καλλιτεχνικούς» τύπους, η πλατεία αποτελεί ένα πραγματικό «κράτος εν κράτη» στη διασκέδαση.
Την ώρα που οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ τους, τα παιδιά μπορούν να τρέχουν ανενόχλητα τριγύρω και να παίζουν με ασφάλεια. Ιδανική η πλατεία για όλες τις ώρες, για βόλτες με το ποδήλατο, όπου παρέες εφήβων, αλλά και μεγαλύτερων δίνουν καθημερινά το ραντεβού τους για τον καφέ ή το φαγητό τους. Ακόμα και τα αδέσποτα της περιοχής είναι υπό τη φροντίδα των καταστηματαρχών και των μονίμων θαμώνων της περιοχής. 
Η αγορά της Νέας Σμύρνης φημίζεται τόσο για την ποικιλία της, όσο και για τον κόσμο της. Η Ομήρου παραμένει ο πιο «κοσμικός» δρόμος της πόλης και εξακολουθεί να δίνει ζωή στην καρδιά της. Η μεγάλη ευκολία της αγοράς της πόλης είναι ότι τα πάντα βρίσκονται γύρω γύρω κι έτσι κανείς μπορεί να συνδυάσει τα ψώνια του με καφέ ή φαγητό, σε μία ατμόσφαιρα περισσότερο «οικογενειακή».

Το Άλσος της Νέας Σμύρνης:

Το κατάφυτο Άλσος της περιοχής είναι διαχρονικά ένα σημείο αναφοράς της πόλης, ιδανικό για εκείνους που έχουν εντάξει αθλητικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά τους. Ο δημοτικός κινηματογράφος «Σπόρτιγκ» μεγάλωσε γενιές και γενιές Νεοσμυρνιωτών. Ο «Γαλαξίας» ιστορική καφετέρια και σήμερα δημοτικός πολυχώρος, φιλοξενεί δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεσπόζουν επίσης ο μητροπολιτικός ναός της Αγίας Φωτεινής, με το επιβλητικό καμπαναριό, το όμορφο κτίριο της Εστίας, το άλσος μνημοσύνης και τόσα άλλα σημεία που διατηρούν τα σημάδια της ιστορικότητας της πόλης αλώβητα μέσα στο χρόνο. Μια βόλτα στη Νέα Σμύρνη είναι αρκετή για να πείσει τον επισκέπτη ότι πρέπει να την βάλει στην εβδομαδιαία ατζέντα του.

Αν και εσύ θέλεις να ζήσεις στην Νέα Σμύρνη, η ομάδα του Εllika προτείνει 4 μοναδικές ευκαιρίες για αγορά σπιτιού στα Εξάρχεια.

 

1. Μεζονέτα 138 τ.μ. | Κωδ: 101992

Πανέμορφη μεζονέτα 138 τ.μ., 4ου-5ου ορόφου, γωνιακή, πολυτελούς κατασκευής με ανεμπόδιστη θέα σε μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά της Άνω Νέας Σμύρνης. Διαθέτει στον 4ο όροφο άνετο καθιστικό με τζάκι, κουζίνα με πάσο, μεγάλο μπάνιο με φυσικό αερισμό και φωτισμό, 1 άνετο υπνοδωμάτιο και μεγάλες βεράντες. Ο 5ος όροφος έχει δική του είσοδο και διαθέτει 2 μεγάλα υπνοδωμάτια και μεγάλο μπάνιο, πολύ άνετες βεράντες και barbeque. Επίσης διαθέτει αυτονομία θέρμανσης σε κάθε όροφο, a/c, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια και σίτες,  2 αποθήκες υπογείου και 1 εντός, 2 θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή. Το διαμέρισμα βρίσκεται πολύ κοντά σε αγορά, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. 

 

2. Διαμέρισμα 45 τ.μ. | Κωδ: 101321

Εξαιρετικό διαμέρισμα 45 τ.μ., του 2ου ορόφου, προσόψεως, σε μια πολύ όμορφη και ήσυχη περιοχή της Άνω Νέας Σμύρνης. Έχει κατασκευαστεί το 1995, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση σε ένα πολύ προσεγμένο συγρότημα κατοικιών. Διαθέτει 1 μεγάλο υ/δ με μεγάλες ντουλάπες και δική του βεράντα με τέντες, άνετο καθιστικό, μπάνιο, ανοιχτή κουζίνα με πάσο, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, μεγάλη βεράντα εμπρός, τέντες, θυροτηλεόραση, αποθήκη υπογείου, ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή. Το διαμέρισμα βρίσκεται πολύ κοντά σε αγορά, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

3. Διαμέρισμα 105 τ.μ. | Κωδ: 101319

Μοναδικό διαμέρισμα 105 τ.μ., του 3ου ορόφου, προσόψεως φωτεινό, διαμπερές, σε μια πολύ όμορφη και ήσυχη περιοχή της Άνω Νέας Σμύρνης. Το έτος κατασκευής είναι το 1995. Σε άριστη κατάσταση σε πολύ προσεγμένο συγρότημα κατοικιών. Διαθέτει 3 μεγάλα υ/δ με μεγάλες ντουλάπες, πολύ άνετο καθιστικό, κουζίνα με πάσο, μεγάλο μπάνιο, w/c, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, πολύ μεγάλη βεράντα εμπρός, τέντες, θυροτηλεόραση, συναγερμός, αποθήκη υπογείου, ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή. Το διαμέρισμα βρίσκεται πολύ κοντά σε αγορά, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

4. Νεόδμητο διαμέρισμα 106 τ..μ. στην Άνω Νέα Σμύρνη | 102043

 

Νέα Σμύρνη

 

Νέα Σμύρνη 2

Εξαιρετικό διαμέρισμα 106 τ.μ., υπό κατασκευή, του 2ου ορόφου, προσόψεως, φωτεινό, διαμπερές,   σε μια πολύ όμορφη και ήσυχη γειτονιά της Άνω Νέας Σμύρνης. Διαθέτει 3 ευρύχωρα υ/δ εκ των οποίων το 1 master με ξύλινα πατώματα και μεγάλες συρόμενες ντουλάπες, άνετο καθιστικό με δάπεδο από γρανίτη και ενεργειακό τζάκι, ανοιχτή κουζίνα με έπιπλα βακελιτικού τύπου και τηλεσκοπικούς μηχανισμούς, ενεργειακά κουφώματα, μεγάλο μπάνιο με εντοιχισμένα είδη υγιεινής και φυσικό αερισμό, αυτόνομη θέρμανση με αντλία θερμότητας, Fan Coil για ψύξη και θέρμανση, , ηλιακός θερμοσίφωνας, ντουλάπα Laundry, σύστημα συναγερμού, internet καλωδιακό σε όλα τα δωμάτια, θυροτηλεόραση απομακρυσμένης διαχείρισης, πόρτα ασφαλείας, αποθήκη υπογείου, θέση στάθμευσης στην πυλωτή με κάμερα ασφαλείας. Το κτίριο επίσης διαθέτει φωτοβολταΐκά, πυρασφάλεια, MRL ανελκυστήρα,  επίγεια και δορυφορική εγκατάσταση κεραίας. Βρίσκεται πολύ κοντά σε αγορά, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης

voula-seaside-from-the-above-picture-taken-from-drone Οι γειτονιές μας

09/02/2023

3+1 αξιοθέατα για να επισκεφθείς στην Βούλα | Ellika Real Estate

Η Βούλα είναι ένα από τα πιο προνομιούχα προάστια που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η φυσική ομορφιά της σε συνδυασμό με τις καθαρές θάλασσες που απολαμβάνουν οι ...

Διαβάστε περισσότερα
επενδυση-κτηματαγορά-2022 Νέα της Αγοράς

19/12/2022

Ελληνική κτηματαγορά : Νοέμβριος 2022 | Ellika Real Estate

Ποια είναι η κατάσταση στην ελληνική κτηματαγορά για τον μήνα Νοέμβριο; Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια αγαπημένη μου φράση από τον πρώτο μου εργοδότη:  «Για να τολμήσεις μια πρόβλεψη οικον...

Διαβάστε περισσότερα
Aξίζει να επενδύσεις σε ακίνητο αυτήν την περίοδο; Αγορά Ακινήτων

28/09/2022

Aξίζει να επενδύσεις σε ακίνητο αυτήν την περίοδο; | Ellika Real Estate

Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η ερώτηση αν αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ακίνητο αυτήν την περίοδο.  Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση αυτή και να παρουσιάσω ορισμένες επιλογέ...

Διαβάστε περισσότερα
Νέο άντρας μεσίτης κρατάει ένα χαρτοφάκελο με ακίνητα που θέλει να δείξει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές Αγορά Ακινήτων

30/01/2023

Θα αυξηθούν οι τιμές των ακινήτων το 2023; | Ellika Real Estate

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα. Σε συνέχεια του άρθρου του Δεκεμβρίου, που είχε τη μορφή απολογισμού για το 2022, πατροπαράδοτα και φέτος θα προσπαθήσω να κά...

Διαβάστε περισσότερα
parthenon-ellika-realestate Νέα της Αγοράς

18/09/2023

Ελληνική κτηματαγορά : Σεπτέμβριος 2023 | Ellika Real Estate

Ο Αύγουστος, αν και θεωρείται από πολλούς ως ένας μήνας ξεκούρασης, υπάρχει ενδιαφέρον στο να δούμε πως περίπου κινήθηκε η κτηματαγορά κατά τη διάρκεια του μήνα.   Πως πήγε η τουριστική...

Διαβάστε περισσότερα