Λόφος Στρέφη και Εξάρχεια - Η πιο cool γειτονιά της Αθήνας Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λόφος Στρέφη και Εξάρχεια - Υπέροχα διαμερίσματα για όλα τα γούστα στην πιο cool γειτονιά των Αθηνών!

  • Αθηνά Ραμπότα | Real estate agent - Athens City Center | 03/02/2022 | 5 λεπτά
Λόφος Στρέφη και Εξάρχεια - Υπέροχα διαμερίσματα για όλα τα γούστα στην πιο cool γειτονιά των Αθηνών!

Ο Λόφος Στρέφη, στα Εξάρχεια είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες συνοικίες της Αθήνας. Βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και εκτείνονται γύρω από την ομώνυμη πλατεία της. 


Το 2017 μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα, η Travel Supermarket,  συμπεριέλαβε τα Εξάρχεια στις 23 πιο cool γειτονιές της Ευρώπης. Τα πολιτιστικά στοιχεία της συνοικίας αυτής όπως η κουλτούρα, η δημιουργικότητα, οι δείκτες trend και της δημιουργικής βιομηχανίας (γκαλερί,  μαγαζιά με vintage ρούχα, αντικείμενα ή  ποδήλατα και ανεξάρτητες  συνοικιακές καφετέριες), είναι ορισμένα από αυτά που την κατέταξαν στην 9η θέση. Μια μποέμ γειτονιά που γειτνιάζει με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, κάτι που τα καθιστά, λόγω των φοιτητών, την απόλυτη νεανική πιάτσα. Έχει έντονο το καλλιτεχνικό στοιχείο. Τα Εξάρχεια σφύζουν από ζωή χάρη στα εναλλακτικά βιβλιοπωλεία,  bars με ιδιαίτερες μουσικές και τα  πάμπολλα μπαράκια-καφετέριες.  Δεν είναι τυχαίο που εδώ έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων ενώ αποτελεί μέχρι και σήμερα στέκι διάφορων διανοουμένων. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Νικόλαος Γύζης, Γεώργιος Σουρής, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Αρλέτα κ.ά.

Που βρίσκεται ο Λόφος Στρέφη;

Ο Λόφος Στρέφη βρίσκεται στη Νεάπολη Εξαρχείων και ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Το παλαιότερο όνομά του σύμφωνα με κάποιους ήταν Αγχεσµός και ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Στρέφη.  Ο Λόφος Στρέφη αποτελεί τον βασικό πνεύμονα των Εξαρχείων και  πολλοί Αθηναίοι συνηθίζουν  τα Σαββατοκύριακα να τον επισκέπτονται για λίγη θέα και καθαρό αέρα. Το νεότερο όνομα της περιοχής των Εξαρχείων προήλθε από κάποιον  έμπορο από την Ήπειρο που ονομάζονταν Έξαρχος και διατηρούσε στην οδό Θεμιστοκλέους μεγάλο κατάστημα γενικού εμπορίου. Αρχικά στη συνοικία αυτή κατοικούσαν οικοδόμοι και τεχνίτες, ενώ από το 1865 που εντάχθηκε και στο σχέδιο πόλης άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται. 


Το Εllika Real Estate εξασφάλισε για εσάς 5 ακίνητα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. 
 

1.    Υψηλής αισθητικής οροφοδιαμέρισμα 

Διαμέρισμα 120 τ.μ. το οποίο είναι διαμορφωμένο σε δύο ανεξάρτητα ανακαινισμένα διαμερίσματα 65 τ.μ. και 55 τ.μ. με 1 υ/δ  το καθένα. Βρίσκονται στον  4ο όροφο και είναι πλήρως επιπλωμένα με υψηλής ποιότητας και αισθητικής υλικά. 
 

exarcheia-diamerisma-polisi-120tmexarcheia-diamerisma-polisi-120tm

 

2.    Διαμέρισμα σε αρχοντική πολυκατοικία

Ρετιρέ 115 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο και με άριστη διαρρύθμιση. Βρίσκεται στον 7ο ορόφο και διαθέτει ένα μεγάλο καθιστικό με τζάκι, open plan κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και 3 υ/δ. Η μεγάλη βεράντα με την απεριόριστη θέα θα σας μαγέψουν. 

 

exarcheia-diamerisma-polisi-115tm exarcheia-diamerisma-polisi-115tm

 

3.    Άριστης διαρρύθμισης διαμέρισμα 74 τ.μ.

Όμορφο γωνιακό διαμέρισμα 74 τ.μ., 2ου ορόφου. Το διαμέρισμα διαθέτει άνετο χώρο υποδοχής, σαλόνι, τραπεζαρία, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και μπαλκόνια. Σε απόσταση 2-3 λεπτών με τα πόδια υπάρχουν στάσεις λεωφορείων, super markets, καφέ, εστιατόρια. Εξαιρετική επιλογή για την περιοχή με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις όμορες περιοχές. 

 

exarcheia-diamerisma-polisi-74tmexarcheia-diamerisma-polisi-74tm

 

4.    Επενδυτικό ακίνητο κοντά στον Λόφο Στρέφη


Αυτό το οροφοδιαμέρισμα 169 τ.μ., 3ου ορόφου, διαθέτει θέα στον Λυκαβηττό. Αποτελείται από δύο άνετους χώρους υποδοχής, τρία υπνοδωμάτια, γραφείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τέταρτο υπνοδωμάτιο, κουζίνα, δύο μπάνια, δύο αποθήκες και βεράντες. Όλοι οι χώροι του διαμερίσματος δέχονται άπλετο φυσικό φως προσδίδοντας μια extra ζεστασιά στο εσωτερικό του. Δυνατότητα διαχωρισμού του διαμερίσματος σε 2 μικρότερα. Εξαιρετική επιλογή ακινήτου για την περιοχή είτε για ιδιοκατοίκηση είτε ως επενδυτικό. 
 

lofos-strefi-diamerisma-polisi-169tmlofos-strefi-diamerisma-169tm-polisi

 

5.    Μοντέρνας αισθητικής διαμέρισμα 120 τ.μ. 

Βρίσκεται στον  3ο ορόφο και διαθέτει μεγάλη βεράντα με θέα στον Λυκαβηττό και στον Λόφο Στρέφη. Κατά την είσοδο μας στο διαμέρισμα έχουμε έναν ενιαίο χώρο /open plan, όπου σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα συνδέονται αρμονικά, δίνοντας μια ελευθερία κινήσεων από τον έναν χώρο στον άλλον. Το διαμέρισμα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με en suite μπάνιο και  ένα extra δωμάτιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο ή playroom. Επιπλέον, στο ακίνητο ανήκει μια αποθήκη 8 τ.μ. και μια θέση στάθμευσης σε πιλοτή.  
 

lofos-strefi-diamerisma-120tm-polisilofos-strefi-diamerisma-120tm-polisi

 

Λίγα λόγια για το Ellika Real Estate:

Η εταιρεία Ellika Real Estate δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate στην Ελλάδα τα τελευταία 22 χρόνια. Η εμπειρίας μας και η γνώση της αγοράς μας ωθούν σε συνεχείς βελτιώσεις και εξελίξεις στη διαδικασία αγοροπωλησίας ενός ακινήτου. Χρησιμοποιούμε εξελιγμένη τεχνολογία για να επιτύχουμε τους στόχους σας.

Νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας και προσπαθώντας να λύσουμε το τεράστιο  γραφειοκρατικό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μια αγοροπωλησία ακίνητου προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες που μας αναθέτουν το ακίνητο τους αποκλειστικά την υπηρεσία μας «Exclusive Properties Services by Ellika»  που αναλαμβάνει να εκδώσει δωρεάν όλα τα απαραίτητα έγραφα για ένα συμβόλαιο. 

Κάθε ακίνητο που αναλαμβάνουμε φροντίζουμε να προωθείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε ανάρτηση ακινήτου διαθέτει επαγγελματικές φωτογραφίες και βίντεο, 360º φωτογραφίες και virtual tour (εικονική περιήγηση), ενώ μέσω βιντεοκλήσεων οι υποψήφιοι αγοραστές/ μισθωτές μπορούν να δουν live τα ακίνητα ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά. 

Το έμπειρο εργατικό δυναμικό και οι σύγχρονοι μέθοδοι εργασίας συμβάλουν στο να προσφέρει το γραφείο στους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και στους υποψήφιους αγοραστές/ μισθωτές την πιο επαγγελματική και άμεση λύση στη ζήτηση τους.
 

Εάν έχετε ακίνητο που θέλετε να πουλήσετε ή να ενοικιάσετε εμπιστευτείτε το Ellika για άμεση επιτυχία.  
Ψάχνετε ακίνητο; Θα σας βρούμε το ακίνητο των ονείρων σας. 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Πανοραμική-Θέα-από-την-Καλλιδρομίου Οι γειτονιές μας

23/02/2023

Νεάπολη - Εξάρχεια - Μουσείο: Οι πιο "hot" γειτονιές της Αθήνας | Ellika Real Estate

Τα Εξάρχεια είναι μία από τις πιο "παρεξηγημένες" και upcoming περιοχές της Αθήνας. Σε αντίθεση με άλλα σημεία του κέντρου, τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή η οποία προσελκύει κόσμο διαφορετ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιατί αυξάνονται τα ενοίκια; Ενοικιάσεις Ακινήτων

18/02/2022

Γιατί αυξάνονται τα ενοίκια;

Γιατί αυξάνονται τα ενοίκια; Οι τιμές των ενοικίων παραμένουν πολύ υψηλά, ειδικά όταν συγκρίνει κανείς τις μέσες τιμές ενοικίασης με τους μισθούς και τα ποσοστά του εισοδήματος που δαπανο...

Διαβάστε περισσότερα
parthenon-ellika-realestate Νέα της Αγοράς

18/09/2023

Ελληνική κτηματαγορά : Σεπτέμβριος 2023 | Ellika Real Estate

Ο Αύγουστος, αν και θεωρείται από πολλούς ως ένας μήνας ξεκούρασης, υπάρχει ενδιαφέρον στο να δούμε πως περίπου κινήθηκε η κτηματαγορά κατά τη διάρκεια του μήνα.   Πως πήγε η τουριστική...

Διαβάστε περισσότερα
Άντρας με μαύρο σακάκι και γκρι παντελόνι κρατάει οικονομική εφημερίδα - Ellika Real Estate Νέα της Αγοράς

28/02/2024

Πως κινήθηκε η ελληνική κτηματαγορά τον Φεβρουάριο; | Ellika Real Estate

Πλέον βρισκόμαστε στον δεύτερο μήνα του 2024 και παρατηρείται στροφή του οικονομικού κλίματος, ιδιαίτερα ως προς τις προβλέψεις για την Ελληνική Οικονομία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η φετιν...

Διαβάστε περισσότερα
Νέο άντρας μεσίτης κρατάει ένα χαρτοφάκελο με ακίνητα που θέλει να δείξει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές Αγορά Ακινήτων

30/01/2023

Θα αυξηθούν οι τιμές των ακινήτων το 2023; | Ellika Real Estate

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα. Σε συνέχεια του άρθρου του Δεκεμβρίου, που είχε τη μορφή απολογισμού για το 2022, πατροπαράδοτα και φέτος θα προσπαθήσω να κά...

Διαβάστε περισσότερα