3+1 αξιοθέατα για να επισκεφθείς στην Βούλα | Ellika Real Estate Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

3+1 αξιοθέατα για να επισκεφθείς στην Βούλα | Ellika Real Estate

  • George Drosakis | Manager of Ellika South | 09/02/2023 | 5 λεπτά
voula-seaside-from-the-above-picture-taken-from-drone

Η Βούλα είναι ένα από τα πιο προνομιούχα προάστια που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η φυσική ομορφιά της σε συνδυασμό με τις καθαρές θάλασσες που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της, είναι προνόμιο για το οποίο λίγες περιοχές μπορούν να υπερηφανεύονται. Με πολλούς μήνες ηλιοφάνειας και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Γλυφάδας, αλλά και της Αθήνας, η συγκεκριμένη περιοχή φαντάζει ιδανικός τόπος κατοικίας για όσους θέλουν να συνδυάσουν το αστικό τοπίο με την αναψυχή.

Ποια είναι τα καλύτερα σημεία στην Βούλα;

Η διαδρομή από τον πάρκο του Νότου έως το Δημαρχείο:

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Βούλας, αποτελεί ο περίπατος δίπλα στη θάλασσα ο οποίος εκτείνετε από το πάρκο του Νότου έως το Δημαρχείο. Στη διαδρομή αυτή το μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο μαγνητίζει τον επισκέπτη και είναι ιδανική επιλογή για μια χαλαρή βόλτα στηv περιοχή. Εκτός από το πανέμορφο πάρκο του Νότου, υπάρχουν και αρκετές επιλογές για να θαυμάσει κανείς τη θέα, είτε καθισμένος σε ένα παγκάκι, είτε απολαμβάνοντας το καφέ του διπλά στο κύμα. 

Η κεντρική πλατεία και η πλατεία του "Γεωργίου Δόγκα":

Ένα ακόμα σημείο της περιοχής στην Βούλα το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της, είναι η κεντρική της πλατεία. Στην κάτω πλευρά, συναντάμε την ιδιαίτερη πλατεία "Γεωργίου Δόγκα". Η πλατεία όπως ονομάστηκε, μετά από την ιδιωτική πρωτοβουλία της οικογένειας Δογκα, συγκεντρώνει έντονα στοιχεία από τα ψηφιδωτά του Καταλανου αρχιτέκτονα της Αρ Νουβω, Antoni Gaudi. Με τη μία της πλευρά να κοιτά το Ναυτικό Όμιλο Βούλας και τη θάλασσα, εύκολα τραβά την προσοχή του περαστικού, αφού τα έντονα χρώματα της και τα ιδιαίτερα γλυπτά της σε σχήμα χελώνας ξεχωρίζουν,  κάνοντας την σημείο αναφοράς στα νότια προάστια. 

Η εκκλησία του Ιωάννη του Πρόδρομου και η πλατεία του Αγίου Νεκταρίου:

Προχωρώντας, θα συναντήσουμε το κεντρικό μέρος της πλατείας, οπού βρίσκεται η μεγαλοπρεπή εκκλησία του Ιωάννη του Πρόδρομου, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, καταπράσινα πάρκα και καφετέριες όπου μπορεί να χαρεί κάθε ηλικία. Συνεχίζοντας τη διαδρομή προς τα πάνω θα φτάσουμε στην πλατεία αγίου Νεκτάριου, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, οι οποίες προσφέρουν μια σειρά από επιλογές για κάθε δημότη της. 

 

Τέσσερα μοναδικά ακίνητα που σου προτείνει το Ellika στην Βούλα:

Η Βούλα αν και αποτελεί μια από τις περιοχές με αρκετές νεόδμητές οικοδομές, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παλαιότερων ακινήτων σε ένα πιο κλασικό στυλ, οι οποίες  προσφέρουν άνεση, ζεστούς και ευρύχωρους χώρους, καταπράσινο κήπο και βρίσκονται σε πιο φιλικό budget για εκείνους που αγαπάνε την περιοχή και θέλουν να ζήσουν σε αυτή. Σε κάθε περίπτωση η περιοχή της Βούλας αποτελεί ένα ξεχωριστό προάστιο με τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά και προσωπικότητα, και απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους με αγάπη για τη θάλασσα, τον αθλητισμό και τη φύση, άλλα και σε άτομα που τους αρέσει το καλό φαγητό, η μόδα και η νυχτερινή ζωή. 

Αν και εσύ ονειρεύεσαι τη καινούρια σου ζωή στη Βούλα, η ομάδα του Εllika θα είναι δίπλα σου και σου προτείνει 4 μοναδικά ακινήτα σε Άνω και Κάτω Βούλα.

 

1.  The one with the good price: Διατίθεται προς πώληση διαμέρισμα 201 τ.μ.

Στην καρδιά ενός από τα πιο περιζήτητα σημεία των νοτίων προαστίων,  το διαμέρισμα επιφανείας 201 τ.μ. και κατασκευής του 1982, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, σε έναν ήσυχο δρόμο φιλικής γειτονιάς με απεριόριστη θέα στο βουνό και στη θάλασσα. Το διαμέρισμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή και διαθέτει μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, χώρο γραφείου, wc ξένων και δύο μεγάλα υπνοδωμάτια με ensuite μπάνια και δικό τους μεγάλο και φαρδύ μπαλκόνι. Επίσης, διαθέτει ένα ακόμη υπνοδωμάτιο με μεγάλα παράθυρα,  ενώ υπάρχει και  laundry room.  Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια υπέροχη μπροστινή βεράντα με θέα θάλασσα και βουνό, υπόγεια αποθήκη, εσωτερική θέση parking, θέση στην πυλωτή, αυτόνομη θέρμανση, καθώς και εγκατάσταση για home cinema, αλλά και για σύστημα μουσικής. Ενδιαφέρον έχουν τα πατώματα από αφρικάνικο ξύλο και οι ιταλικές ντουλάπες. 

Κωδικός Ακινήτου: 100936

 

2. The one with the unique details: Πωλείται Μεζονετα 120 τ.μ. 

Διατίθεται μια φανταστική μεζονέτα 120 τ.μ. στην Κάτω Βούλα, η οποία εκτείνεται σε δύο επίπεδα, ισογείο και 1ο όροφο. Μεταξύ άλλων η μεζονέτα στην Βούλα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ανεξάρτητη κουζίνα, ευρύχωρο μπάνιο και wc, συναγερμό, διπλά τζάμια, ηλιακό θερμοσίφωνα, θερμοσυσσωρευτές με νυχτερινό ρεύμα και μια ανοιχτή θέση στάθμευσης και είναι Ενεργειακής κλάσης Ε.

Κωδικός: 97245

 

3.  The one with the awesome view | Διατίθεται προς πώληση Διαμερισμα 123 τ.μ. 

Σαλόνι σε διαμέρισμα 123 τ.μ. στην Βούλα με μαρμάρινο πάτωμαΥπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα 123 τ.μ. στην Βούλα με ξύλινο πάτωμα και μπαλκονόπορταΜπάνιο σε διαμέρισμα 123 τ.μ. στην Βούλα με ντουζιέρα

Eξαιρετικό διαμέρισμα 123 τ.μ. 1ου ορόφου με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, αλλά και στον κήπο του συγκροτήματος. Η τοποθεσία του ακινήτου είναι εξαιρετική, αφού επιτρέπει γρηγορη πρόσβαση στην παραλία.  Το διαμέρισμα είναι διαμπερές με μεγάλο φωτεινό μπαλκόνι  μπροστά με τέντες που βλέπει τη θάλασσα, ενώ υπάχει μια εξίσου μεγάλη βεράντα στην κουζίνα του. Το ακίνητο είναι κατασκευής 1989,   διαθέτει  πολύ μεγάλο φωτεινό σαλόνι με θέα θάλασσα, 3 υ/δ μεγάλα υπνοδωμάτια με ντουλάπες και μια πλήρως εργονομική κουζίνα με δική της βεράντα,  WC και ανακαινισμένο μεγάλο μπάνιο. Το διαμέρισμα διαθέτει επίσης γκαράζ στην πυλωτή.

Κωδικός: 100758

4. The one with the great assets | Διατίθεται προς πώληση οροφοδιαμέρισμα 178 τ.μ.

Σε περίοπτη θέση στην κάτω Βούλα με λίγα λεπτά περπάτημα από την παραλία, βρίσκεται ένα μοναδικό, ηλιόλουστο οροφοδιαμέρισμα επιφανείας 178 τ.μ. και κατασκευής του 2018. Αποτελούμενο από ένα σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, ξεχωριστή κουζίνα και 4 υπνοδωμάτια εκ των οποίων το ένα με ensuite μπάνιο, διαθέτει 1 επιπλέον μπάνιο και ένα wc. Ιδιαίτερη επιμέλεια έχει δοθεί στην υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των χώρων.  Άλλα χαρακτηριστικά είναι η αποθήκη στο υπόγειο και το υπόγειο γκαραζ, ενώ δύο μεγάλες βεράντες 24 τ.μ. η κάθε μία συμπληρώνουν τους χώρους. Με ενδιαφέρον ως προς την θέση και την διακριτική πολυτέλεια του, το διαμέρισμα αυτό είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες και όσους επιζητούν διαμονή κοντά στο παράλιο μέτωπο των Νοτίων προαστίων.

Κωδικός: 101167

Διαβάστε επίσης

ellika real estate - nea tou noemvri Νέα της Αγοράς

01/12/2023

Ελληνική κτηματαγορά: Νοέμβριος 2023 | Ellika Real Estate

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που πατροπαράδοτα ξεκινάμε τις στατιστικές και  αναλύσεις για την πορεία της κτηματαγοράς για όλο το έτος. Ωστόσο φέτος είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κ...

Διαβάστε περισσότερα
Λόφος Στρέφη και Εξάρχεια - Υπέροχα διαμερίσματα για όλα τα γούστα στην πιο cool γειτονιά των Αθηνών! Οι γειτονιές μας

03/02/2022

Λόφος Στρέφη και Εξάρχεια - Υπέροχα διαμερίσματα για όλα τα γούστα στην πιο cool γειτονιά των Αθηνών!

Ο Λόφος Στρέφη, στα Εξάρχεια είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες συνοικίες της Αθήνας. Βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και εκτείνονται γύρω από την ομώνυμη πλατεία της. 

Διαβάστε περισσότερα
Aξίζει να επενδύσεις σε ακίνητο αυτήν την περίοδο; Αγορά Ακινήτων

28/09/2022

Aξίζει να επενδύσεις σε ακίνητο αυτήν την περίοδο; | Ellika Real Estate

Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η ερώτηση αν αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ακίνητο αυτήν την περίοδο.  Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση αυτή και να παρουσιάσω ορισμένες επιλογέ...

Διαβάστε περισσότερα
επενδυση-κτηματαγορά-2022 Νέα της Αγοράς

19/12/2022

Ελληνική κτηματαγορά : Νοέμβριος 2022 | Ellika Real Estate

Ποια είναι η κατάσταση στην ελληνική κτηματαγορά για τον μήνα Νοέμβριο; Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια αγαπημένη μου φράση από τον πρώτο μου εργοδότη:  «Για να τολμήσεις μια πρόβλεψη οικον...

Διαβάστε περισσότερα